Από το 1995 επανέρχεται στη ''ζωγραφική με φως''. Εισάγει στην τεχνική του το πλεξιγκλάς με χρώματα PVC ανεξίτηλα, δημιουργεί 45 έργα χρησιμοποιώντας την μεταξοτυπία και τον αερογράφο.
Το 1999 κάνει μια μεγάλη έκθεση στην Πινακοθήκη Πιερίδη με θέματα παρμένα από τη σύγχρονη Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι αυτήν την τεχνοτροπία ''ζωγραφική με φως'' την είχε πρωτοπαρουσιάσει το 1976 στη διεθνή έκθεση ζωγραφικής της Οστάνδης είχε τιμηθεί με μετάλλιο και είχε αποσπάσει πολύ καλές κριτικέςαπό τις Βελγικές εφημερίδες.Πλαστικά λουλούδια,
1975 ''ζωγραφική με φως''
Μικτή τεχνική σε πλαστικό 91x79εκ.

 


Ορεινό ξενοδοχείο,
1998 ''ζωγραφική με φως''
Μικτή τεχνική σε πλεξιγκλάς 150x158εκ.

 


Δρόμος στην Αθήνα,
1999 ''ζωγραφική με φως''
Μικτή τεχνική σε πλεξιγκλάς 110x180εκ.

 


Ο Δ.Πιερίδης διευθυντής της ομώνυμης Πινακοθήκης γράφει στον κατάλογο για την έκθεση του Κατσουλίδη:
«Τώρα μας δίνεται η ευκαιρία να έρθουμε κοντά στο έργο ενός άλλου αξιόλογου έλληνα δημιουργού του 20ου αιώνα. Η νέα του δουλειά καρπός επίπονης μελέτης αρκετών χρόνων, μας ανοίγει ένα νέο δρόμο αισθητικής μέθης. Ο Κατσουλίδης δούλεψε με το φως και το χρώμα δημιουργώντας εικόνες της δικής μας ζωής. Η καλλιτεχνική του ευαισθησία συναντήθηκε και αφύπνισε τη συνείδησή μας θυμίζοντάς μας ότι η τέχνη εξακολουθεί να υμνεί τη ζωή. Και το έργο του αναντίρρητα μαρτυρά τη θέση του στην ιστορία της τέχνης».

Αρχή...